Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ZOMERZOEKTOCHT van het DAVIDSFONDS

Zomerzoektocht 2018 in de Druivenstreek

De door het Davidsfonds ingerichte zomerzoektocht verloopt van 2juni tot en met 16 september en trekt in 2018 naar Tervuren, Hoeilaart en Overrijse of gemeenschappelijk de druivenstreek genoemd.
De zoektocht doorheen deze streek bevat toffe en verrassende vragen en laten je stad en streek bekijken met andere ogen. Een lusvormig parcours leidt je langs verborgen parels. Gastvrije horeca en handelaars bieden je leuke extraatjes aan en ... er is een prachtige prijzenpot verbonden aan de zoektocht.
Je kan het deelnemingspakket aankopen in de toeristische dienst Visit Tervuren. Op maandag kan je er terecht van 13 tot 17u, van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17u en op zaterdag en zondag van 10 tot 16u.
Het deelnemingspakket bevat niet alleen de deelnemingsbrochure met de parcoursbeschrijving en de vragen, maar ook een gloednieuwe streekgids over de Druivenstreek ter waarde van 17,50 euro.

De deelnameprijs bedraagt 30 euro, maar als lid van het Davidsfonds en houder van de Davidsfondscultuurkaart geniet u een korting van niet minder dan 50%!

Afrikamuseum Tervuren                Luchtbeeld Overrijse             St-Clementkerk Hoeilaart


ZOMERZOEKTOCHT 2017 IN en OM LIER

De traditioneel door het Davidsfonds ingerichte zomerzoektocht verliep in 2017 van zaterdag 3 juni tot zondag 17 september en vond plaats in Lier, "poort van de Kempen" en de stad van "Lierke Plezierke" waar de heilige Gummarus het levenslicht zag. De stad heeft, net als Brugge, een vesten als stadsomwalling, op vandaag een 5km lange groene wandel- en fietsgordel. De zoektocht passeerde langs de mooiste bezienswaardigheden zoals de Zimmertoren en verborgen plekjes die de stad en omgeving te bieden heeft (begijnhof). Naast een speelse zoektocht voor gezinnen was er ook een zoektocht voor ervaren speurders. En er was tevens een auto- en een fietsparcours.


Van zaterdag 4 juni tot en met 18 september 2016 richtte het Davidsfonds zijn klassieke zomerzoektocht in. De 30ste editie leidde de deelnemers dit jaar naar de regio van Roeselare en Izegem.
De verjaardagseditie startte in Roeselare, het commercieel kloppend hart van midden-West-Vlaanderen. Via het kanaal Roeselare-Leie verliep de zoektocht naar Izegem, de pekkerstad, borstelstad of schoenenstad zoals Izegem ook genoemd wordt. 
De zoektocht stond open voor het gezin als de gedreven zoektochter. Met de fiets was de tocht 30km, met de auto 40km. De gezinszoektocht was 20km lang.