Vrijdag 26 december 2014 om 16.00 uur
"U zijt Wellecome"

Voor de 10de maal werd op tweede Kerstdag een samenzang gehouden in de Sint Walburgakerk. Onder leiding van kapelmeester Ignace Thevelein en met Ignace Michiels aan het orgel zongen de aanwezigen kerstliederen. Er was eveneens een optreden van het koor Collegium de Dunis en stadsbeiaardier Frank Deleu op een mobiele beiaard.

Zaterdag 20 en Zondag 21 december 2014

Sinds enkele jaren wordt op weekend nabij Kerstdag het evenement "Kerstival" georganiseerd op het kerkplein van Sint- Kruis. De bedoeling van het evenement is de mensen bijeen te brengen rondom het thema "Kerst" en met de opbrengst enkele sociale organisaties te steunen.
Op zaterdagavond was er een Kerstconcert gevolgd door Kerstdrink.
Op zondagnamiddag wa er een gevarieerd Kerstprogramma voor de kinderen met "The Little Crazy Disco show" en afsluitend een optreden van "Nicole en Hugo".
De opbrengst bedroeg dit jaar 3.000 euro en werd geschonken aan "Kisantu"

Vrijdag 22 november 2014

Zoals gebruikelijk werd ook dit najaar een voorstelling van de plaatselijke toneelkring Reynaert bijgewoond. Het betrof een voorstelling van "Gommaar" van Wim Dewulf.
Met het toneelgezelschap vertoeven we op de grote en vuile boerenhofstede waar de deugniet Gomaar opgroeit. Maar Gomaar mag ook eens naar het grote Parijs. Het werd een groot avontuur, met toeters en bellen, vrienden en vriendinnen, vrijheid blijheid, liefde en opstand. Kortom: puur warm en koud. Een prachtig avontuur in een sappige taal, doordrongen van romantiek en poëzie.

Donderdag 23 oktober 2014

In een overvolle kerk van de H. Kruisverheffing mochten de talrijk opgekomen muziekliefhebers genieten van een magistraal optreden van het dameskoor "Graces & Voices", samengesteld uit negen professionele zangeressen uit diverse landen (Litauwen, Oostenrijk, Singapore en Wit-Rusland) die elkaar tijdens hun muzikale studies gevonden hebben aan de universiteit van Graz in Oostenrijk. Kerkmuziek en meer het specifiek het Gregoriaans was een belangrijk onderdeel van hun studies.
Om in de stemming te komen bracht een van de koorleden een Gregoriaans orgelconcert. Nadien brachten de dames een unieke uitvoering van het hedendaagse uitvoering van het polyfonisch werk "Mysterium Crucis".

Weekend van 17 oktober 2014

Tijdend het weekend van vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober hadden de leden de mogelijkheid om in het kader van "Buren bij Kunstenaars - Open atelierdagen te Sint-Kruis" om thuis bij verscheidene kunstenaars kennis te maken met hun werk en atelier.